Yeşim Ustaoğlu Klaket Programında

Merhaba arkadaşlar…

Klaket programı bu hafta Çarşamba günü konuk olarak usta ve ödüllü yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nu ağırlayacak. Yeşim Ustaoğlu Haftası kapsamında 22 Nisan pazartesi saat 14.00 ve 18.00 arasında MST Cep Sineması’nda (C02’de) Ustaoğlu’nun yönettiği iki güzel filmi izleyeceğiz. Bu iki filmden ilki “Pandora’nın Kutusu”.

Yeşim Ustaoğlu’nun 2008 yılında çektiği bir dram olan “Pandora’nın Kutusu” filminde baş rolleri Tsilla Chelton, Derya Alabora ve Onur Ünsal paylaşıyor. İstanbul’un farklı semtlerinde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeşin hikayesini anlatan bir film. Sisli, puslu bir atmosferde görüntülenen İstanbul’un birbirinden farklı köşelerini Karadeniz’in Küre Dağları’nı yan yana getiriyor.

“Pandora’nın Kutusu”, San Sebastian Film Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

İkinci filmimiz ise 2012 yapımı “Araf”.

“Araf”ta baş rolleri Neslihan Atagül, Barış Hacıhan ve Özcan Deniz paylaşıyor. Araf’ta kalmış iki gencin hikayesini anlatan bu filmde; büyüme, hayatı anlama, öğrenme, realiteyi anlama üzerine birçok konu işlenmiş. Hikâyesi ise Zehra ve Olgun karakterlerin otoban üzerine kurulu dev bir benzin istasyonunda vardiya usulü çalışmaklarını ve Her şeyin gelip geçici olduğu bu yerde, hayatlarının da bir gün aniden değişeceğine dair beklentilerini anlatıyor.

Bu film de 19. Altın Koza Film Festivali’nde En iyi sanat yönetmeni ödülü ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

Yorum bırakın